ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Γ ΕΘΝΙΚΗΣ Θ ΕΝΩΣΗΣ

Δημοσιεύτηκε στις 06/11/2018 στην κατηγορία Θ Ενωση

 

 

 

ΤΑΜΠΛΟ:

ΑΝΤΡΕΣ    ΓΥΝΑΙΚΕΣ

 

 

 

 

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 2018

 

ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ -  ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Πρωτάθλημα

Ονομασία

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΝΔΡΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Θ ΕΝΩΣΗΣ

Ημερομηνίες Διεξαγωγής

 

ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΩΝ

Παρασκευή 23

Νοεμβρίου  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΓΩΝΩΝ

Κυριακή 25

Νοεμβρίου  

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου  

         

 

 

ΕΔΡΑ

έδρα

Α.Ο.Α. ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

Διεύθυνση γηπέδων

Ηρώων Πολυτεχνείου κ Γ Σεπτεμβρίου

Επιφάνεια

 

5 green set

Μπάλες

Head

Επιδιαιτητής

Κουτσαλάμπρου Λίνα

6942072646 

Γιατρός

Θα ανακοινωθεί

Υπεύθυνος Ε.Φ.Ο.Α.

Επιτροπή πρωταθλημάτων

Υπεύθυνος  αγώνων

Διαλυνάς Γιώργος

6977259853

Τηλέφωνα

τηλέφωνο κατά τη διάρκεια των αγώνων

2105823021

           

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΑΠΟΣΥΡΣΕΙΣ

Ημερομηνία δήλωσης-απόσυρσης

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 12:00

e-mail συμμετοχής

thenosi@outlook.com.gr

Θα λαμβάνετε επιβεβαίωση παραλαβής μέσω e-mail.

Μετά τη λήξη αποστολής συμμετοχών, σε περίπτωση που δεν λάβετε επιβεβαίωση πρέπει να επικοινωνείτε με τον Α.Ο.Α.Χ στο 2105810194 (17:00-21:00)

 

 SIGN IN

Το τελικό sign in θα ανακοινωθεί την  Τετάρτη 21 Νοεμβρίου  βάσει  των Δηλώσεων Συμμετοχής στο site του Α.Ο.Α. Χαϊδαρίου(www.haidaritennis.gr)

 

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

  • Δελτίο Αθλητικής Ταυτότητας (Δ.Α.Τ.), όπως αυτή εκδίδεται από την Ομοσπονδία. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο όσοι έχουν ενεργοποιήσει το Μητρώο τους με την καταβολή του σχετικού παράβολου και την κατάθεση Ιατρικής βεβαίωσης, που πρέπει να έχει εκδοθεί μέσα στο 2018. Το Δ.Α.Τ. περιλαμβάνει και το κόστος της Κάρτας Αθλητή.
  • παράβολο συμμετοχής ομάδας 50€.
  • Οι νικητές είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν στην έδρα των αγώνων μία (1) ώρα μετά τη λήξη του αγώνα τους για διαιτησία (σε περίπτωση που τους ζητηθεί) με ποινή αποκλεισμού σε περίπτωση άρνησης. Δεν μπορεί να κάνει διαιτησία αθλητής σε αγωνιζόμενο από τον Όμιλό του

 

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ  ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

  1. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:

Στη  Γ Εθνική κατηγορία  Ανδρών-Γυναικών  του 2018, συμμετέχουν τα Σωματεία  α) που υποβιβάστηκαν από το Πρωτάθλημα της  Β΄ Εθνικής του 2017,  β) που παρέμειναν στην κατηγορία από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής  Ανδρών - Γυναικών του 2017 στη Θ΄ Ένωση

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι σύλλογοι της Θ΄  Ένωσης που δεν ανήκουν στην κατάταξη της Α’ ή Β΄ Εθνικής κατηγορίας, με αθλητές τους, και ανήκουν στη δύναμη της ΕΦΟΑ.

  • Το κάθε Σωματείο συμμετέχει με μία ομάδα.
  •  Η κάθε ομάδα  συμμετέχει, με 2 παίκτες-τριες (υποχρεωτικά) και 2  αναπληρωματικούς-ές(προαιρετικά), καθώς και με  έναν προπονητή-τρια (υποχρεωτικά). Στην περίπτωση που κάποια ομάδα αδυνατεί να έχει προπονητή-τρια, μπορεί να συμμετάσχει και αντί για προπονητή να οριστεί από το Σωματείο ένας αρχηγός, ο οποίος-α μπορεί να είναι και κάποιος-α από τους-τις παίκτες-τριες της ομάδας.
  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παίκτες γεννημένοι από το 2004 και πριν.

 

2. ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Οι αγώνες  θα διεξαχθούν με σύστημα  knock-out σε ταμπλό ανάλογο της συμμετοχής

Η αξιολόγηση των ομάδων για την δημιουργία του ταμπλό (σύστημα μονού αποκλεισμού (νοκ άουτ) , seeded και κλήρωση) θα γίνει :

  • 1ον : βάση της κατάταξης της Β’  Εθνικής Κατηγορίας εάν υπάρχουν ομάδες της Θ’  ‘Ενωσης οι οποίες υποβιβάστηκαν το 2017
  • 2ον : βάση της τελικής κατάταξης των συμμετεχόντων στο διασυλλογικό πρωτάθλημα 2017 Γ’ Εθνικής της Ένωσης
  • 3ον :με το άθροισμα της ατομικής βαθμολογίας των 2 καλύτερων δηλωθέντων αθλητών-τριών της τελευταίας Πανελλήνιας Βαθμολογίας Ανδρών – Γυναικών 2018 που θα εκδώσει η ΕΦΟΑ

         3.Η κλήρωση θα γίνει αμέσως μετά το signin κάθε κατηγορίας .

             Οι αγώνες των μονών θα διεξαχθούν στα 2 νικηφόρα sets, με tie-break 7 πόντων σε κάθε set. Οι αγώνες των διπλών θα διεξαχθούν στα 2 νικηφόρα sets (6 games) με tie-break σε κάθε set χωρίς πλεονέκτημα (no-ad scoring system) και σε περίπτωση ισοπαλίας (1-1 set) θα διεξάγεται ένα match tie-break των 10 πόντων.

 Στην περίπτωση που κάποιος παίκτης τραυματιστεί, πριν την έναρξη του αγώνα του και δεν υπάρχει αναπληρωματικός, η ομάδα συνεχίζει να αγωνίζεται κανονικά, με τη σειρά που έχει αρχικά δηλωθεί, χάνοντας όμως τον αγώνα του τραυματισμένου παίκτη-τριας με σκορ

6-0/6-0.

Εφιστάται η προσοχή στο άρθρο 31 των κανόνων τένις I.T.F. «Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού σε αγώνα ομάδων ένας παίκτης μπορεί να δέχεται οδηγίες από τον προπονητή του, ο οποίος κάθεται μέσα στο γήπεδο, μόνο όταν γίνεται αλλαγή πλευράς γηπέδων, όχι όμως όταν οι παίκτες αλλάζουν γήπεδα στο tie break».

 Σε περίπτωση ισοβαθμίας 2 ή περισσοτέρων συλλόγων η κατάταξή τους προκύπτει σύμφωνα με τον κανονισμό της I.T.F. για αγώνες μεταξύ χωρών σε group (Davis Cup/Fed Cup), που έχει ως εξής:

 

 

  1. Διαδικασία Συμμετοχής Παικτών:

 Στο sign-in της κάθε ομάδας πρέπει υποχρεωτικά να παρουσιαστούν δύο παίκτες, προκειμένου να θεωρηθεί πλήρης η ομάδα και να μπορέσει να συμμετάσχει. Αν δεν παρουσιαστούν στο  sign-in δύο παίκτες, η ομάδα θα θεωρηθεί ως μη πλήρης και δεν θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί αυτόματα στην Γ’ Εθνική Κατηγορία.

Η δήλωση συμμετοχής της κάθε ομάδας πρέπει να γίνει υποχρεωτικά από τον/την προπονητή,τρια της και να υπογράψουν μπροστά στον Επιδιαιτητή , τουλάχιστον οι δύο παρόντες παίκτες,τρια. Ο/Η προπονητής,-τρια πρέπει να δηλώσει τους παίκτες,-τριες του, κατά περίπτωση, ως εξής:

 1. Οι παρόντες παίκτες δηλώνονται υποχρεωτικά με τη σειρά που θα έχουν στην Πανελλήνια κατάταξη Ανδρών. Αν υπάρχουν ισόβαθμοι ή αβαθμολόγητοι παίκτες, δηλώνονται με την σειρά που επιθυμεί ο προπονητής τους. Η σειρά όλων των παικτών παραμένει όπως είναι  στην αρχική δήλωση της ομάδας την 1η ημέρα, δεν είναι δυνατόν να αλλάξει καθ΄ όλη την διάρκεια των αγώνων. Ο αναπληρωματικός, που είναι ή αβαθμολόγητος ή με μικρότερη βαθμολογία από εκείνη των δύο βασικών, αν αγωνιστεί, μπορεί να αγωνιστεί μόνο ως Νο 2 και στα διπλά, ενώ στην περίπτωση χρησιμοποίησης αναπληρωματικού, η σύνθεση της Ομάδας ανάλογα με το ποιος παίκτης αντικαθίσταται μπορεί να έχει τις εξής μορφές:

                               1. Αντικατάσταση  του No 1

                                          Το No 2 αγωνίζεται ως  Νο 1      

                                          Ο αναπληρωματικός αγωνίζεται ως  Νο 2

 

                                      2. Αντικατάσταση  του No 2

                                          Το No 1 αγωνίζεται ως  Νο 1      

                                          Ο αναπληρωματικός αγωνίζεται ως  Νο 2

 2. Δύο παρόντες βαθμολογημένοι παίκτες,τριες και ένας βαθμολογημένος μη παρών: Δηλώνονται οι παρόντες με τη σειρά που είναι βαθμολογημένοι και ο μη παρών δηλώνεται ως αναπληρωματικός. Επισημαίνουμε ότι για τον υπολογισμό της Σωματειακής βαθμολογίας των ομάδων, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την κατάταξη των Συλλόγων στα Groups δυναμικότητας μόνο σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα προσμετρήσει η βαθμολογία μόνο των δύο παρόντων παικτών,τριων και όχι η βαθμολογία του/της αναπληρωματικού,ης, ακόμα και αν είναι μεγαλύτερη από εκείνη του ενός ή και των δύο άλλων. Όσο αφορά τη χρησιμοποίηση του βαθμολογούμενου αναπληρωματικού, σε κάποια συνάντηση, αυτό θα γίνει, με την προϋπόθεση ότι ο/η παίκτης,-τρια θα αγωνιστεί στη θέση που τον τοποθετεί η βαθμολογία του-της και όχι υποχρεωτικά ως Νο 2, όπως προβλέπεται για τους αβαθμολόγητους αναπληρωματικούς.

 

Στα διπλά μπορούν να αγωνισθούν όποιοι παίκτες από τους δηλωθέντες στο sign-in, επιλέξει ο προπονητής κάθε ομάδας, χωρίς κάποιον περιορισμό.

 Ο Επιδιαιτητής ελέγχει και αλλάζει την σειρά δήλωσης των παικτών από το Σωματείο τους, αν διαπιστώσει λάθος στη δήλωση συμμετοχής.          

Τα σωματεία  μισή ώρα πριν την έναρξη κάθε συνάντησης πρέπει να δίνουν στον Επιδιαιτητή κατά σειρά τους παίκτες που θα αγωνισθούν στα μονά. Δέκα (10) λεπτά αφού τελειώσουν τα μονά παιχνίδια παραδίδονται οι δηλώσεις των διπλών στον Επιδιαιτητή συγχρόνως και από τις δύο ομάδες αντιπάλους κάθε φορά. Αν στο διπλό έχει δηλωθεί παίκτης που αγωνιζόταν στο μονό που τελείωσε τελευταίο δικαιούται 30’  ξεκούρασης πριν αγωνισθεί στο διπλό.

 

* Ένσταση μπορεί να γίνει άμεσα  για όλα τα θέματα Κανονισμών και διαδικασίας προς τον Επιδιαιτητή με παράβολο 100,0 €  από τον αρχηγό – υπεύθυνο του συλλόγου εκτός των αποφάσεων κρίσεως αγωνιστικού περιεχομένου όπου οι αποφάσεις του Επιδιαιτητή είναι τελεσίδικες.

Ο Επιδιαιτητής αποφασίζει και απαντά εγγράφως στον ενιστάμενο με βάση τους υπάρχοντες Κανόνες I.T.F. και Ε.Φ.Ο.Α. για θέματα Κανονισμών και Προκήρυξης Αγώνων.

 

Για την άνοδο στην Β’ Εθνική ισχύει ότι προβλέπεται στον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΕΦΟΑ.

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Θ ΕΝΩΣΗΣ

ΧΑΝΤΖΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

 

« επιστροφή

A.O.A.X. - Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου

τηλ. 210 5810194
email. aoax@hotmail.gr
follow us on facebook

all rights reserved | developed by Jetnet ©