Tennis 10's

Δημοσιεύτηκε στις 13/11/2013 στην κατηγορία Σεμινάρια

Συνεχίζοντας το πρόγραμμα επιμόρφωσης προπονητών και μετά τη διοργάνωση του σεμιναρίου "Play Tennis", στις 15 και 16 Οκτωβρίου, η Θ Ένωση, διοργάνωσε το Σεμινάριο "Tennis 10s", το οποίο και αποτελεί το δεύτερο στάδιο του προγράμματος.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στον Α.Ο.Α. Χαϊδαρίου το Σάββατο 3 και τη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.
Ομιλητές του σεμιναρίου ήταν οι κύριοι Γιώργος Παπαχατζής και Μάνος Μουλιανιτάκης οι οποίοι είναι Tutors εκπαιδευμένοι από την I.T.F.
Στο σεμινάριο συμμετείχαν 47 προπονητές-τριες τόσο από την Θ΄Ενωση όσο και από άλλες ενώσεις της Ελλάδας.


Η ανανεωμένη θεματολογία του σεμιναρίου περιελάμβανε την πρώτη μέρα, τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών προπόνησης για 10αρια, το 1ο μέρος για τις καταστάσεις παιχνιδιού και την τακτική στο πορτοκαλί και στο πράσινο επίπεδο και ολοκληρώθηκε με το θέμα του Ετήσιου Προγραμματισμού για τα επίλεκτα παιδιά 8-10ετών.
Η δεύτερη μέρα περιελάμβανε, την αναγνώριση - ανάπτυξη Ταλέντων, το 2ο μέρος των καταστάσεων παιχνιδιού και της τακτικής για πορτοκαλί και πράσινο επίπεδο, την Προπόνηση φυσικής κατάστασης, τη συνεργασία με τους Γονείς ενώ το σεμινάριο ολοκληρώθηκε με τις ομάδες συζήτησης που δημιούργησαν όλοι οι συμμετέχοντες.
Οι ομάδες ήταν 4 και η καθεμία είχε ένα συγκεκριμένο θέμα να διαπραγματευθεί. Τα θέματα αφορούσαν την αποτίμηση του σεμιναρίου, την επιμόρφωση των προπονητών στην Ελλάδα, το πρόγραμμα Tennis 10s, όπως αυτό έχει εφαρμοστεί μέχρι τώρα στη χώρα μας, καθώς και το 3ο στάδιο του συστήματος της Επιμόρφωσης προπονητών, που αφορά την προπόνηση παικτών υψηλού επιπέδου στις ηλικίες 11 με 14 ετών.
Το σεμινάριο έκλεισε με τις παρουσιάσεις, από τους συντονιστές της κάθε ομάδας, των αποτελεσμάτων των συζητήσεων.
Στα πλαίσια του σεμιναρίου, έγινε μία σύντομη παρουσίαση των σημαντικότερων θεμάτων του  Παγκόσμιου Συνεδρίου Προπονητών από τον προπονητή του Ο.Α. Χαλκίδας Μπάμπη Παπαϊωάννου και μία αναφορά από την  προπονήτρια Μαρίνα Τσετσέλη, για την διδακτορική της εργασία,που παρουσιάστηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο, εκπροσωπόντας ταυτόχρονα και την Ελλάδα σε αυτό το κορυφαίο γεγονός της προπονητικής του τένις, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στον επίλογο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο της Τεχνικής Επιτροπής της Ένωσης και Καθηγητή στην ειδικότητα της Αντισφαίρισης στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών Νίκο Γρίβα, τον tutor της Θ Ένωσης Τάκη Πούντζα και την προπονητική ομάδα του Α.Ο.Α. Χαϊδαρίου για την άψογη φιλοξενία και την αμέριστη βοήθεια, που είχε ως αποτέλεσμα την απόλυτη επιτυχία και αυτού του Σεμιναρίου στην Θ' Ένωση.

« επιστροφή

A.O.A.X. - Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης Χαϊδαρίου

τηλ. 210 5810194
email. aoax@hotmail.gr
follow us on facebook

all rights reserved | developed by Jetnet ©